Våra värderingar

Vår tradition av stolt, danskt hantverk går tillbaka till 1952.

Henry Schmidts ambition var att skapa en enkel, välsmakande och 100% naturlig produkt.
Sedan dess har endast naturliga ingredienser använts i våra produkter – inga färgämnen, inget tillsatt socker och inget hokus pokus.

Castus har under hela vår historia stått för omsorg och kvalitet, och det är vi stolta över.

Kvalitet

När du som konsument köper en Castus-produkt ska du vara trygg med att kvaliteten är bra och att den är densamma varje gång.

Den viktigaste uppgiften för Castus inköpare är därför att hitta råvaror som uppfyller de krav som vår kvalitetsavdelning har definierat i nära samarbete med produktutveckling och produktion. 

Detta innebär att våra inköpare reser världen runt för att hitta rätt kvalitet.
Varje leverans från våra leverantörer analyseras för att säkerställa att den uppfyller våra kvalitetskrav. 

Castus är idag FSSC 22000-certifierade, en specifik livsmedelsstandard med särskilt fokus på livsmedelssäkerhet.

Äkthet och naturlighet

Vi håller fast vid vårt arv, vår historia och våra originalrecept. Detta är något som vi är mycket stolta över.

Vi har producerat kvalitet ända sedan danska Henry Schmidt gick in i köket 1952. Allt vi utvecklar i form av nya, spännande produkter baserar vi på vårt ursprung som ett stolt, danskt 
tillverkningsföretag.

Vi är 100% naturliga. Vi använder endast rena, högkvalitativa ingredienser: bär, frukter, nötter och spannmål. Varför skulle vi göra något annat när naturen redan har allt vi behöver?

Detta innebär att konsumenterna alltid vet vad de får: Om det inte finns i naturen, finns det inte hos oss.

Vi värnar om miljön

På Castus bryr vi oss också om miljön. Vår fabrik i Vadum drivs koldioxidneutralt med hjälp av vindkraftverk, vårt biologiska avfall återvinns i den lokala biogasanläggningen och vår vattenförbrukning minskar med vårt nya lågtrycks-tvättsystem. Vi sorterar vår plast och kartong för återvinning – och vi har ambitionen att minska mängden brännbart avfall med 20% fram till 2022.

För att skydda miljön använder vi endast FCS-certifierad kartong i våra förpackningar – och alla vår folie tillverkas av återvinningsbara material. När du sorterar folien som plast gör du också en insats för miljön.