4½ dl vatten
10 g jäst
1 msk honung/sirap
1 dl filmjölk (eller kärnmjölk)
400 g vetemjöl
50 g fullkornsmjöl
2 tsk grovt salt
Müsli:
80 g (4 st) fruktstänger med jordgubb
50 g havregryn
50 g rostade hasselnötter
50 g pumpafrön
Skär fruktstängerna i små tärningar.
Häll vattnet i en skål och lös upp jästen i det.
Tillsätt honung, filmjölk och müsliblandningen, och rör om.
Blanda ner mjölet lite i taget under omrörning. Rör till sist i saltet. Degen ska få en tjock, grötliknande konsistens.
Täck skålen och låt degen kalljäsa i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
Använd två matskedar doppade i vatten för att klicka ut degen till frallor på en plåt med bakplåtspapper. Det ska bli ungefär 10 stycken.
Spraya eller pensla lite vatten på frallorna och grädda dem i ugnen i ca 15 minuter, tills de är gyllene och har en krispig skorpa.
Kontrollera om de är färdiga genom att knacka på botten – låter de ihåliga är de klara.
Låt müslifrallorna svalna på ett galler och servera.