KALLJÄSTA MÜSLIFRALLOR MED JORDGUBBSFRUKTSTÄNGER

25 minuter + jästid

Antal: ca 10 st

Vad du behöver

4½ dl vatten
10 g jäst
1 msk honung/sirap
1 dl filmjölk (eller kärnmjölk)
400 g vetemjöl
50 g fullkornsmjöl
2 tsk grovt salt

Müsli:
80 g (4 st) fruktstänger med jordgubb
50 g havregryn
50 g rostade hasselnötter
50 g pumpafrön

Så här gör du

Skär fruktstängerna i små tärningar.

Häll vattnet i en skål och lös upp jästen i det.

Tillsätt honung, filmjölk och müsliblandningen, och rör om.

Blanda ner mjölet lite i taget under omrörning. Rör till sist i saltet. Degen ska få en tjock, grötliknande konsistens.

Täck skålen och låt degen kalljäsa i kylskåpet över natten.

 

Nästa morgon:

Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

Använd två matskedar doppade i vatten för att klicka ut degen till frallor på en plåt med bakplåtspapper. Det ska bli ungefär 10 stycken.

Spraya eller pensla lite vatten på frallorna och grädda dem i ugnen i ca 15 minuter, tills de är gyllene och har en krispig skorpa.

Kontrollera om de är färdiga genom att knacka på botten – låter de ihåliga är de klara.

Låt müslifrallorna svalna på ett galler och servera.

Bilder

Dela receptet

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print