Frukostmuffins

45 min

10 stk.

Frukostmuffins med färska blåbär och fruktstänger läckra och goda fast dom kallas frukostsmuffins är dom perfekta att ha med på utflykten.

Vad du behöver

  • 1 banan (skivad)
  • 1 ägg
  • 1 msk. honnung
  • 1 tsk. bakpulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g grekisk yoghurt
  • 125 g havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 50-75 g färska blåbär
  • 2 st fruktstänger med blåbær

Så här gör du

  • Häll banan, ägg. honung, bakpulver, kanel, vaniljpuvler, grekisk yoghurt och havre gryn i en skål rör ner med en elvisp.
  • Tillsätt mjölk under omrörningen fortsätt till blandning är jämn och fin. Konsistensen ska vara som havregrynsgröt
  • Skär fruktstängerna i mindre bitar häll dom i skålen till resten av blandingen – rör runt.
  • Klä en muffinsform med bakplåtspapper en kvadratisk bit för varje hål i muffinsformen alternativ kan du använda papperformar eller silikonformar som passar i muffinformen.
  • Fördelal blandingen i formarna– det blir till cirka 10 stk.
  • Lägg ett par färska blåbär i varje form
  • Gräddas i ugnen i 180 grader varmluft i ca.25 minutter.
  • Kan ätas varma till frukost eller mellanmål eller ta med till utflykten.

Tips

Om du önsker variation, kan dessa muffins också ersättas med färska jordgubbar skviade  i mindre bitar och med fruktstänger  med jordgubb som fyning. Toppa med mandelflan.

Bilder

Dela receptet

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print