Fruktspett med kokos

30 min

15 stk.

Vad du behöver

  • 450 gr torkade fikon
  • 1 påse fruktstång efter önskad smak (125 g.)
  • 2 bananer
  • 1 ekologisk citron
  • 2 msk torkade tranbär
  • 100 g riven kokos (+150 g, att rulla i )
  • 1 msk. Honung

 

Så här gör du

  • Skär fikon och fruktstänger i små bitar.
  • Skala bananerna och skär dem i grova bitar.
  • Riv skalet fint från citronen. Pressa saften från halva citronen.
  • Blanda fikon, fruktstänger och bananbitar med citronskal och juice, torkade tranbär, riven kokosnöt och honung.
  • Strö kokos på ett fat. Skölj händerna under kallt vatten.
  • Forma Fruktstången till en avlång korv och rulla den i riven kokos.
  • Sätt i ett spjut.
  • Förvaras i kylen i en burk upp till en vecka.

Bilder

Dela receptet

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print