Bananpannkakor

40 min

12 stk.

Vad du behöver

  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 banan (mosad)
  • 1 rivet äpple
  • 1 fruktstång efter eget val (25 g)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rågmjöl
  • ½ dl. vetemjöl
  • 1 tsk. bakpulver
  • 1 tsk. malen kanel

Så här gör du

  • Blanda ägg och mjölk.
  • Tillsätt en mosad banan, rivet äpple, valfri fruktstång i små bitar, havregryn, rågmel, vetemjöl och till sist bakpulver och kanel.
  • Om smeten är för tunn tillsätt mer vetemjöl för att få den perfekta konsistensen.
  • Grädda pannkorna i uppvärmd och smord stekpanna, grädda två i taket i samma panna.
  • Var uppmärksam om pannkakorna fortfarande känns ”obakade” innuti är de välbakade.

Bilder

Dela receptet

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print